tisdag 21 februari 2012

20120221 Utflykt till Motueka

Det är stjärnklart natten till 21/2. De enda ljusen vi ser från planen framför vår ’cabin’ när värdfolket stängt av sin tv är några fyrar i farleden från Havelock  ut genom Pelaros Sound. Exponeringstid 1 minut..Kortet visar stjaernhimlen..

Vi behöver fylla på förråden och bestämmer oss för en utflykt. Första anhalten blir Havelock, ’world’s capitol of green-lipped mussels’. Lunchen äter vi på Slipinn vid hamnen. Ångkokta green-lips resp grillade vanliga. Green-lips är ok men de vanliga blåmusslorna att föredra.


Vidare till Nelson, mycket kurvigt. Tjatigt.. Stannar till vid Pelaros Bridge Scenic reserve för en fika och promenad, hängbroar och cikador. Djupa raviner och djunbelkänsla.



I Nelson handlar vi det nödvändigaste och fångar några gatubilder. Alla skolbarn, upptill typ gymnasiedags, har likadana kläder, dvs skoluniform..




Vi tar beslutet att sova borta  ikväll och drar vidare ut mot Abel Tasman National Park. Tiden går och tröttheten ökar. – Var ska vi sova? –Sväng in här? –Var, vaddå då ska vi vända? – Näe kör vidare..
Till sist svänger vi på chans in på en mindre gata nära varvet i Motueka. Fina strandvyer, regnbågar och skeppsvrak. Kommer fram till Captain’s Rose b&b. De har ett rum kvar och vi tar det.


Middag? Rose rekommederar Postoffice. Lambshank och lamb cutlets. Helt ok – kvällen avslutas med vin i pergolan tillsammans med ett kanadensiskt par som bl a rekommenderar Goat’s island för snorkling.


I morgon väntas över 100 mm regn här…

Inga kommentarer: