onsdag 22 februari 2012

20120222- Utflykt från baslägret i Ohingora Bay


Utflykt från baslägret i Ohingora Bay                                       
Vaknar i Motueka, nordligaste staden på sydön, ingång till Abel Tassman National Park. Störtregn hela dagen. Ska komma över 100mm under dagen. Med värdinnan och ett par från Canada diskuterade och berättade vi för varandra om hur äldrevården fungerar i våra 3 olika länder. Finns en viss liket mellan länderna. Canadas service verkade minst utbyggd, har varit betydligt bättre men har skett förändringar.
Kan det vara en häger som flög iväg från sandstranden i Motueka? På morgonen vid 9-tiden var det flod –  i kväll ebb, enorm skillnad på vattennivån. Svårt för folk som bor nära stranden att hävda sjönära läge vid ebb.
Den här blomman var vanlig vid den norra kusten. Känns den igen vid namn?
Den här överväxta bilen hittade vi vid vägkanten efter att ha varit på vinprovning vid Seifried Estate på återresan söderut till vårt basläger, och via Nelson. Köpte ett gott Pinot noir vin.
Denna regniga dag passade bra för diverse stopp: lunch på Grape and Escape: för Missan sufflé med färsk spenat och grönmögelost, och Bosse åt Nasigoreng. Förutom vingårdar var vägen ”hem”  också kantad med fruktodlingar med stånd vid vägen med självbetjäning och en mängd gallerier. Vi hittade bl.a. en som använde en variant av screentryck – konstnären la på olika färger på samma mall och använde egna kemikalier. Hos Bronte Art Gallery inhandlade vi en liten tavla – akryl på trä – föreställande stiliserad utsikt med hav och berg – som vi omges av hela tiden.
Upp och ner, berg överallt, 57 skarpa kurvor på en sträcka av 6 km.
Åter på hemmaplan – god middag – grillad lax med grillade  majskolvar och paprika med sallad och vitt vin från Marlborough distriktet. Om regn imorgon också så tar vi en vingårdstripp via Blenheim och Picton.





Kartbild 1 visar var Motueka ligger och på bild 2 bor vi i närheten av Linkwater.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå ser fortfarande underbart ut! Vilket läge vid vattnet, djungel, fåglar och allt annat. Ska visa Mats sen, han lagar tårtor!
Här har det nästan varit VÅR idag. Dagne började med snöblandat reg, sen var det sol och varmt och härligt.
Puss o kram
Jenny

Anonym sa...

Vilka bilder! Vilket äventyr! Kan liksom inte komma på nåt bättre än så. Men, wow alltså!

Bo Stenhammar sa...

hEJ
TACK
N NU GÅR VI UT PÅ Queen Charlotte's track - finns på youtube.