måndag 27 februari 2012

20120227 - Punga Cove - Portage resort hotel 29 km

Totalt blev det 2,9 mil mellan 0 - 450 m ö havet gånger xxxx, dvs mycket upp och ner. Punga Cove till Torea Bay. Lite kyligare i luften, molnigt omväxlande sol. Solen bryter fram över närmsta bergssluttningen i Punga Cove.

Efter en timmes vandring gör vi en extra sväng på 100 m ”rakt upp” där vi möttes av 360 graders sikt över Malborough Sounds olika fjordar, siktade nordön och söderut på sydön.

9 timmars vandringens första lunchpaus stöter vi på sällskapet med 13 kvinnor från Sydney med guiden Glenn som vi träffat på under vandringsfärden. Samma grupp som badade nakna med Missan när vi åt lunch första vandringsdagen.

Längst vägen bl a enorma träd och cikador. De sistnämnda gnisslar och klappar med vingarna. Verkar inte ha så bra ledsyn. Som vandrare blir man frekvent påflugen.



På vissa sträckor är bergen porösa, sådana här varningar dyker upp då och då – branta stup också.




Med rejäla skavsår, onda knän och orken nere på 0 är vi framme vid dagens nattläger, Portage Resort. Här stannar vi för ett dygns krafthämtning. Somnar lätt efter en lätt middag med en Pinot Noir 
från Central Otago.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder, särskilt den på er båda.
Hoppas att fötter, knän och muskler återhämtar sig snabbt.
Erik: Hejsan, ni är coola.
Ellen: Kom hem.
Kram från oss alla!

Bo Stenhammar sa...

Vi längtar efter er! vi känner oss starka och är hela. I morse, inför 22-km vandringen var det bara 10 gr varmt.
Nu är vandingen avslutad- vi är i Picton o ska äta thai o dricka champange. I morgon åker vi till nordön för att leta efter värme.