onsdag 7 mars 2012

20120305 New Plymouth - Hahei/Coromandel

5 mars åker vi buss från New Plymouth, early morning. Vi, Jack chauffören och två passagerare till drar iväg med minibuss till Auckland, 6 timmars bussresa. Sol (vi är nu vana vid att ha vackrare väder när vi reser än annars). Härliga vyer – meditativ resa: att “flyta fram” i vacker och väldigt omväxlande natur med musik i öronen. Idén växer fram hos oss samtidigt vilket vi meddelar varandra när vi landar i Auckland. Vi måste ha värme och sol! Sagt och gjort – bokning av 7 dagars resa till Rorotonga, en av Cook Islands vilka tillhör New Zealand men där det är varmt. Cook  Islands ligger mellan Tonga – Tahiti – Påsköarna. Drar dit den 10:e.
Dessförinnan ska vi uppleva Peninsula Coromandel, en fantastisk halvö ca 20 mil öster om Auckland. Ska vara halvbra väder där. Längst i norr, Cape Reinga och 90 miles beach, regnar det hela veckan, så det sparar vi tills vi fått njuta av värme på Rorotonga
 Tar oss, med hyrbil till Hahei, hinner precis fram innan det blir mörkt. Tar tid att köra alla krokvägar – vilket det här landets vägnät mest består av. Har inte ätit på hela dagen och i Hahei är allt nedsläckt. Ägaren av loden vi hittar och bokar in oss på för en natt talar om att det går att äta i kyrkan, ”men snabba er på”. Kyrkan? Soppservering i kyrkan för folk som behöver hjälp med mat – så här sent? Väl där visar det sig att ”kyrkan” är en nedlagd metodistkyrka, numera en bra krog. Snacka om att bli snopen. Smaskar i oss lax resp lamm.
Mount Taranaki från bussen

Förskolan i Otorhanga blåser bubblor


Åter till Auckland

Hahei beach

Inga kommentarer: