måndag 26 mars 2012

20120323-27 Hukatera - vår plats i Northland

Northland – Hukatere
Efter att ha tillbringat en natt på motel i Pukenui, tips från I-Siten i N Z:s nordligaste stad Kataia hittar vi vårt  paradis – Hukatere. Grusväg ner mot 90 mile beach och sen en sandväg fram till en leende kvinna, Gabriel, som välkomnar oss framför ett fantastiskt gult trähus i kolonialstil. Det är kväll, nära solnedgång och vi förhör oss om vi kan stanna här i 5 dygn. Yes, ok säger Gabriel och även Uncel, en 77-årig man med maoriskt ursprung. Det är en farm med hästar, ungkor, hundar och höns – ingår också skog.
Grand final!


Hukatere lodge, 600 meter från beachen

Verandan - 4 sovrum, stort kök+vardagsrum. Allt av Gabrielles egen design.



Solnedgång från Gabrielles veranda


En av väktarna.




Sagt och gjort, vi flyttar från motellet i Pukenui (närmaste by) och återvänder till Lodge Hukatere, till Gabriel och Uncel.
Sinne

Det här är stället att återvända till! Solen går ner i havet – Tasmanska sjön – otroliga vidder, både skog – Tea tree, Pine, Ecalyptus med mera och 90 miles beach. Djur som strövar fritt bland sanddynerna och skogen – och inte minst ett helt öppet och välkomnande hus där alla som dyker upp kan göra ett handtag och sen lagar vi middagar ihop med Gabrielle, hennes kompisar och gäster från the camp site.

Inga kommentarer: